Drop Down Menu
  BASSOCONTINUO

 

BASSOCONTINUO 

WAAROM JE EEN RACK NODIG HEBT, EEN WETENSCHAPPELIJKE BENADERING


Waarom heb ik er een nodig? Hoe werkt het?
Heeft het echt invloed op het geluid? Bereiken alle racks hetzelfde resultaat?

Op deze webpagina en in de downloadbare brochure proberen we deze vragen op een gedetailleerde maar gemakkelijk te begrijpen manier te beantwoorden en uit te leggen wat er met uw hifi-systeem gebeurt tijdens geluidsweergave, zodat we de waarde van het rek kunnen begrijpen.

Laten we beginnen met te definiŰren wat een rack is: een rack is een technisch instrument om de trillingen die in de vloer en muren optreden op te vangen, terwijl je muziek speelt met hogere luistervolumes. Het werkt als een ondersteuning voor onze elektronica en helpt ze om onder de best mogelijke omstandigheden te werken. 

 

HOE WERKT EEN DRAAITAFEL (OF CD-SPELER)?

Microscopische foto's van de vinylgroeven laten zien hoe de stylus een vooraf gedefinieerde route op de vinylplaat moet volgen. Deze beweging in de groeven laat de stylus trillen, waardoor er dankzij de cantilever van de bewegende spoel een magnetisch veld ontstaat. Dit wordt omgezet in een elektrisch signaal, dat de geluidsboodschap bevat die we horen. Als de stylus niet goed beweegt vanwege extra, ongewenste trillingen, dan zal hij valse signalen naar de spoel overbrengen, waardoor de oorspronkelijke geluidsboodschap wordt beschadigd.

Er zijn slechts kleine trillingen nodig om dit probleem op te lossen. 
  
Natuurlijk geldt hetzelfde principe voor uw CD-SPELER, aangezien de laser van de CD-speler het digitale bestand op de CD leest.

 

HOEVEEL MOET ER WORDEN GE¤NVESTEERD?

Een rek kopen zonder zorgvuldige overweging, of ernaar streven 'zo min mogelijk' uit te geven, kan op zijn zachtst gezegd een risicovolle zet zijn, die onze tijd en geld dat ge´nvesteerd is in het samenstellen van onze zorgvuldige samengestelde hifi set dreigt te verspillen. Een slecht ontworpen ondersteuning, met slechte materialen en geen wetenschappelijke basis, zal niet alleen niet zijn doel bereiken om onze elektronische componenten te isoleren, maar erger nog, het kan zelfs de trillingen versterken die van de vloer komen en die worden gegenereerd door draaitafelmotoren en cd-spelers, verder het geluid beschadigen. 
  
Dus hoeveel moeten we investeren om dit probleem te voorkomen?

Het is moeilijk om er een specifiek getal op te zetten, maar je moet het rack zien als een essentieel onderdeel van uw hifi set, niet anders dan de versterker, de luidsprekers of de kabels, en als zodanig zou je een passend bedrag moeten uitgeven, evenredig met de waarde van de rest van uw systeem en uw budget in evenwicht houden met de verschillende componenten en accessoires.

Natuurlijk, hoe verfijnder en gevoeliger uw signaalbron is, hoe groter het niveau van trilling isolatie dat u wilt bereiken, en dus hoe groter uw investering in het rack. 

GECERTIFICEERDE PRODUCTEN MET GEGARANDEERDE KWALITEIT,
VAN BASSOCONTINUO

Sinds de oprichting van het bedrijf heeft Bassocontinuo het belang ingezien van het ontwerpen en bouwen van racks die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. 
  
Daarom heeft Bassocontinuo vˇˇr de marktintroductie van elke lijn altijd zowel statische tests uitgevoerd (om het draagvermogen van een enkele plank te bevestigen en het vervormingsgedrag onder belasting te verifiŰren) als dynamische tests (om het vermogen van het rek om trillingen te absorberen te begrijpen - hoe sterk en op welke frequenties). 
  
Nu, als een wereldprimeur, is elke test gecertificeerd door een onafhankelijk laboratorium, in samenwerking met het team van het prestigieuze Politecnico in Milaan dat trilling voorvallen voor de auto-, luchtvaart- en ruimtevaartindustrie bestudeert. 

 

TEST

Onze nieuwste uitdaging: wat gebeurt er als je muziek afspeelt met een draaitafel of een cd-speler en je geen rack gebruikt? 

Doel van de test: demonstreren hoe een hifi-systeem wordt be´nvloed door negatieve trillingen en laten zien wat er gebeurt wanneer deze trillingen een draaitafel of een cd-speler bereiken. 

Om een ​​dagelijks gebruik te reproduceren, hebben we besloten om de test in een woonkamer te doen en niet in een laboratorium. Ons referentie High End-systeem is gemaakt door: 

 • AMG Giro platenspeler met 9W2 arm en Lyra element

 • Pre-phono Boulder 508

 • Spectral DMC 30 SV voorversterker

 • Spectral DMA 300 SV turboversterker

 • Avalon / Spectral Aurora-luidsprekers

 • MIT Spectral stroomkabels en signaalkabels

We speelden altijd hetzelfde nummer (Pink Floyd - The Wall) gedurende 300 seconden met twee uitgangsniveaus: 60% van het maximale vermogen en 80% van het maximale vermogen. 

 1. Bij de eerste sessie was ons vlaggenschip Golia (Ultimate Line) betrokken. 

 2. In de tweede hebben we het systeem verplaatst naar ons instapniveau Lyra XL4 2.0.

 3. Op de derde en laatste plaats probeerden we een normale salontafel te simuleren, zonder enige technische functie, niet ontworpen voor HiFi-gebruik, dus we hebben het hele systeem verplaatst op een tafel gemaakt van aluminium en glas dat nu "standaardtafel" wordt genoemd.

Download voor meer informatie de brochure en het testrapport: 
> Download Brochure
> Download Testrapport

 

Vergelijkende afbeeldingen van de acceleraties die de draaitafel tijdens de test heeft ervaren:


 

Hieronder de acceleratiepieken in verhouding tot de frequenties die
worden geproduceerd door de draaitafel op drie racks.

EINDRESULTAAT

 Zoals u duidelijk kunt zien aan de vergelijkende afbeelding: hoe verfijnder het rack, hoe beter de prestaties bij het absorberen/voorkomen van trillingen. 
  
Het slechtste resultaat wordt duidelijk aangetoond door de rode lijnen van de standaardtafel, en in feite zijn de prestaties zo slecht dat ze de trillingen versterken in plaats van absorberen.

Zelfs met een kleine investering, zoals voor onze instap Lyra XL4 2.0 (de groene lijnen), zijn de meeste negatieve pieken nog steeds gedempt, wat een goed technisch ontwerp en een goed gemaakt rack laat zien.

Natuurlijk, voor high-end audiosystemen, die zelfs de kleinste muzikale details kunnen communiceren, is de gevoeligheid van elke elektronische component voor trillingen extreem hoog. Daarom wordt het voor deze systemen ten zeerste aanbevolen om te investeren in een rack van zeer hoog niveau, zoals Golia (Ultimate Line), dat is ontworpen om de best mogelijke prestaties te behalen, zoals u kunt zien aan de blauwe lijnen, spectaculaire dempingsprestaties tijdens de test en voor alle frequenties.

De conclusies uit deze tests zijn:

 1. het belang van het gebruik van een geschikt rack voor een natuurgetrouwe weergave van geluid, en

 2. het sterk negatieve gevolg voor het geluid als u in plaats daarvan een normaal meubilair gebruikt, en

 3. om een ​​geldbedrag in uw rack te investeren dat evenredig is met de kwaliteit van de rest van uw hifi-systeem, voor een algeheel optimaal resultaat in de geluidsweergave.

 

NEPNIEUWS, BROODJE AAP EN DIEPGEWORTELDE OVERTUIGINGEN

Een zwaar rek trilt minder dan een licht rek? Ofwel: hoe zwaarder een rek, hoe beter het is? 
Niet waar. Een zwaar rack trilt op een andere manier dan een aansteker maar trilt nog steeds. 
  
Is een lege structuur, gevuld met dempend materiaal (bijv. plastic vulmiddel), beter dan een solide structuur? 
Absoluut niet. Lege constructies worden vaak gebruikt om economische redenen. Een massief gedraaide structuur is veel duurder maar zeker effectiever. 
  
Kan een rack de geluidsprestaties verbeteren? 
Een zeer goed ontworpen rack voegt niets toe of veranderd niets aan de geluidsboodschap. Als het goed werkt, dat wil zeggen, de elektronica efficiŰnt ontkoppelt, zijn de voordelen in termen van timbre, detail en beeldfocus onmiddellijk: een deel van de informatie die verloren is gegaan door trillingen, zal nu de versterker bereiken. 
  
Is er verf die trillingen kan absorberen? Is er anti-resonantie verf op de markt? 
Nee. Een verf bedekt eenvoudig het materiaal waaruit de structuur of plank is gemaakt, zonder enige chemische of structurele wijziging. Als dat mogelijk was, zou de luchtvaart-, auto- of ruimtevaartindustrie onmiddellijk aan de slag gaan. 
  
Kan een spike onder een rack of een ander audiofiel object (luidspreker, draaitafel enz.) trillingen absorberen? 
Absoluut niet. Een piek wijzigt resonantiefrequenties, wat de voordelen voor de structuur verbetert: hoe minder eigen resonantiefrequenties zijn, hoe meer energie er nodig is om het rack te prikkelen. Zinnen als "pieken verminderen trillingen", "pieken koppelen of ontkoppelen" zijn volkomen wetenschappelijk nutteloos. 
  
Rubber is de beste absorber voor trillingen? 
Ja zeker. Eenvoud is altijd de beste manier om te volgen. Rubberachtige materialen en in het algemeen elastomeren (inclusief viskeuze elastieken) hebben geweldige absorberende eigenschappen die een deel van de energie omzetten in warmte/warm. Anti-seismische gebouwen worden gehost op enorme rubberachtige bakstenen. 
  
Bestaat er op de markt een product dat elektronica volledig van de vloer kan ontkoppelen? 
Absoluut niet. Een rack, indien correct ontworpen, kan een deel van deze trillingen absorberen. Als een rack niet correct is ontworpen of is gemaakt zonder enige wetenschappelijke benadering, kunnen ze zelfs worden versterkt (zoals hierboven aangetoond), waardoor een redelijk geluidsverval ontstaat. 
  
Soms kunnen we in de datasheets van racks zinnen lezen als "afgestemd/geharmoniseerde plank om de respons van het geluidssysteem te optimaliseren", heeft dit een zin? 
Absoluut niet. Een rack is geen muziekinstrument. Een rek moet onze hifi-juwelen eenvoudig van de vloer ontkoppelen/isoleren. Niets meer niets minder. Verder, als het zeer goed is bedacht/ontworpen, kan het ook een deel van de trillingen verminderen die rechtstreeks worden gegenereerd door de engine van de draaitafel/cd-speler.

 

   
 

ę More Music